Tel voor al uw productiestappen de variabelen tussen ontwerp en gedrukt eindresultaat even op, en vermenigvuldig dit getal met het aantal persen binnen uw machinepark. Wedden dat de uitkomst hoger is dan u had gedacht? In complexe processen klimt dit cijfer nog vlotter de hoogte in. Deze complexiteit leidt vaak tot kleurafwijkingen, kwaliteitsverlies en productiestilstand. Onze 4-stappen aanpak geeft u het nodige inzicht om hiermee om te gaan.

Stap 1 analyse van uw processen

Wij brengen inzicht in de complexiteit van alle variabelen binnen de verschillende stappen van uw productieproces. Door de Statistical Process Control methode brengen wij uw proces haarscherp in beeld. Zo weet u precies waar er moet bijgestuurd worden.

Stap 2 kwaliteitsniveau bepalen

Wilt u volgens ISO-12647 of een andere standaard drukken? Uw kwaliteitseis is onze maatstaf bij het bijsturen van uw processen en het vastleggen van de productie toleranties.

Bent u nu al benieuwd naar uw besparing aan het eind?

Bereken die hier aan de hand van onze ProcessAUDIT tool.

Stap 3 efficiëntie spectaculair verhogen

Zodra we uw volledig proces in kaart hebben, en we weten welke kwaliteitsstandaard en toleranties vereist zijn, werken we aan efficiëntie. Wij zorgen ervoor dat uw machines, werkmethodes en medewerkers feilloos op elkaar inspelen. Dit vermindert de productiekosten, verhoogt de efficiëntie en zorgt voor een verhoogde capaciteit van uw huidige machinepark.

Stap 4 verankering in uw bedrijf

We leiden uw medewerkers op om de nieuwe werkmethodes volledig in het productieproces te integreren. Indien u wenst volgen we de resultaten ook verder op en sturen bij waar nodig. U staat er nooit alleen voor.

Wilt u meer weten over onze optimalisatie van uw grafische proces?

Neem zeker contact met ons op.

Doe onze procesAUDIT

Beantwoord 3 eenvoudige vragen en achterhaal hoeveel u kunt besparen in uw productieproces dankzij een slimme procesaudit.