Een zeer geslaagde editie van de ProcessControl Academy in samenwerking met Fogra

Op 26 maart 2015 vond in het FotoMuseum van Antwerpen de eerste Colorbreeze ProcessControl Academy plaats met professionele voordrachten van hoog niveau. Maar liefst 52 deelnemers van 35 verschillende bedrijven woonden het event bij. De thema’s over de nieuwe ISO 12647 en statistische procescontrole zijn voor bedrijfsleiders en leidinggevenden van groot strategisch belang. De namiddag werd besloten met een walking dinner waar de aanwezigen de kans kregen om met de sprekers en de andere deelnemers van gedachten te wisselen.

 

Deze 2 thema’s kwamen aan bod op de eerste editie:

Wat is de echte impact van de nieuwe ISO 12647 op uw dagelijks productieproces?

We gingen dieper in op wat de nieuwe ISO 12647 concreet betekent voor het productieproces. We helpen om de strategische keuzes die men moet maken, juist te onderbouwen. We gaven antwoorden op o.a. de volgende vragen:

   • Op welke punten moet de workflow fundamenteel aangepast worden ?
   •  Welke investeringen zijn nodig?
   • Hoe zit het met nieuwe meetstandaarden voor kleurenmeters?
   • Hoe pak je colormanagement van aangeleverde PDF’s aan ?

Hoe verhoogt statistische procescontrole uw marge?

Aan de hand van ColorTALLY verduidelijkten we hoe je op een objectieve manier de instabiliteit van het drukproces in kaart brengt.

   • ColorTALLY helpt om de juiste beslissingen te nemen zodat het productieproces stabiliseert en verbetert.
   • Hiermee kan je de steltijden verkorten, productiekosten verminderen en productiviteit verhogen.
   • Dankzij ColorTALLY zal je winstmarge verhogen.

 

Sprekers: 

Jürgen Gemeinhardt - FOGRA

Sinds 2004 is Mr. Gemeinhardt hoofd van de afdeling druktechniek aan het Fogra Onderzoekscentrum in München. Hij is gespecialiseerd in proces standaardisatie en actief lid van TC130 dat de drijvende kracht is achter de nieuwe ISO 12647 standaard. Mr. Gemeinhardt is wereldwijd verantwoordelijk voor de “Process Standard Offset” certificatie van drukkerijen.

Jan Verdonck & Mark Verbist - Colorbreeze 

Sinds 2010 is Colorbreeze een team van ProcesControl experten dat gespecialiseerd is in het optimaliseren van grafische productieprocessen. Colorbreeze heeft in de afgelopen jaren verschillende bedrijven uit uiteenlopende niches van de grafische industrie geholpen met het verbeteren van hun productieprocessen.

 

 

ColorTALLY-logo FOGRA-logo

Beelden van het event

{gallery}eventfotos{/gallery}

Download presentatie